HTML

Pénzfa

A vásárlásaim után készpénzt kapok vissza, közben segítem a kis-közép magyar cégeket azzal, hogy náluk vásárolok terméket és szolgáltatást.

Friss topikok

  • Pénzfa: Köszönöm a hozzászólást. Sajnálom. Egyetértek, az SN aligha folytathatja működését. A tagok befiz... (2010.04.23. 17:39) Vége
  • Kalmár: @Pénzfa: Annyi baj legyen. Nálam szakmai ártalom, hogy legyen itthon pár tucat pálinka, majd csak ... (2010.03.28. 22:16) Rövid mérleg a ScienNet kapcsán
  • IGe: @Pénzfa: "A "ScienNet-csoda" Hazánk vezető vásárlói közössége. MLM típusú szervezetben toborozza ... (2010.01.21. 08:48) Hallgattassék meg a másik fél is
  • Kalmár: Sajnos mindenképpem így van. Ha bűnösek ha nem. Pár hónapja írtam neked, hogy azt várom ettől, hog... (2009.12.30. 09:15) Sciennet-Volksbank közös bankkártya!
  • Pénzfa: Szia Kalmár! Aki nem látja át teljesen az SC működését, az rövid távon csak a jogokat látja. Jog... (2009.11.04. 20:19) Ennyire gazdagok vagytok?

Linkblog

2009.09.30. 01:14 Pénzfa

Ennyire gazdagok vagytok?

Címkék: vásárlás forint gazdag jutalék sciennet gazdagodjon árengedmény olcsóbb

Nézem a boltba belépő vásárlókat. Az első dolguk, hogy a kuka fölött felfelé fordítják a kosarat, hogy kiessen az előző vásárló blokkja. Üres kosárral szeretünk vásárolni indulni. Így van ez abban az élelmiszerboltban is, ahová én a kedvezmények miatt járok. Nézzük meg, mennyi pénzt dobott ki előttem a  negyvenes hölgy.

Mennyit ér egy vásárlás?

Átlagosan vegyünk 1500 forintot naponta, élelmiszer költésre. Ennyit még a kisnyugdíjasok is elköltenek magukra, hiszen egy tej, egy kenyér, némi felvágott, két alma és körülbelül ott vagyunk az 1500 forintnál. Eddig a blokkal együtt a pénzt is kiöntöttük a kukába.

Ha Sciennet módra vásárolunk mi történik? Mennyit ér így egy reggeli vásárlás?

Első példánkban 1500 forintot költök egy 6% kedvezményt adó partnernél.

1% jön a Jutalékszámlámra, mert Sciennetes boltban vásároltam: 15 Forint

3x0.5% megy az Ajánlóimnak, akik megtanítottak engem a rendszer használatára: 7.50 x3= 22.50 Forint

1% a Sciennet kezelési díja, mert működtet egy igen komoly törzsvásárlói rendszert: 15 Forint

2.5% megy az Árengedmény számlámra: 37.50 Forint

Összesen: 52.50 Forint/nap, amit megkapok kedvezményként, ha Sciennetes boltban vásárolok, mint törzsvásárló.

Bakfitty! - legyintenek sokan.

365 nap kapok 37.50 Forintot azaz, egy év alatt 13.687 Forintot gazdálkodok vissza az Árengedmény számlámra. Ebből kapok 1 Jogot. Aki a Sciennetet ismeri, pontosan tudja, hogy mekkora értéke van 1 Jognak! (Rövid közép távon 131.600, hosszabb távon sokkal, sokkal több).

Plusz 1% a jutalékszámlámra: 5.375 Forint.

Azaz: 19.162 Forintot visszagazdálkodom magamnak minden évben, csak azzal, hogy naponta 1500 Forintot költök egy 6% kedvezményt adó élelmiszerboltban!

 

Viszont! Ha naponta 1500 Forintért egy 10% kedvezményt adó élelmiszer boltba járok vásárolni, akkor éves szinten 41.062,50 Forintot gazdálkodom vissza magamnak.

1% Jutalékszámlámra 15,-

0.5% Ajánlóimnak 22.50,-

1% a Scienneté: 15,-

6.5% Árengedmény számlámra: 97.50

Összesen: Napi 150 forint! Ennyit dobok ki a kukába naponta, ha nem 10%-kos Sciennetes boltban vásárolok! Éves szinten 41.062.50 forintot dobok ki. Csak 1500 forint/nap reggeli vásárlások után. Nem beszélek még a tankolásról, a fogorvosról, a gyógyszerről, a ruházkodásról, a gyümölcsről, és az összes többi költekezésemről sem. Csak szerényen a reggeli vásárlásomról!

 A Sciennet sajátos visszatérítési rendszere miatt ebből a 41.000 forintból 4 jogot ki tudnék gazdálkodni, ami rövid-közép távon 4x131.600 forintot érne nekem. Vagyis, évente csak a reggeli vásárlásaimból ki tudnék hozni 512.000 forintot, ha használnám a rendszert, és pár ismerősömnek is megtanítanám, hogyan vásároljon ésszel.

Ennyire gazdagok vagytok, hogy nem kell a reggelitek után évente fél millió forint??????

Inkább jártok a Tescoba? Auchanba? Ahol sok-sok plusz pénzt elköltötök mert éppen akciós áron lehet megvenni valamit? Azért, mert látszólag olcsóbb?

Inkább jártok a megszokott boltba, mert azt már megszoktátok? A 2 utcával arrébb lévő Sciennetes bolt messze van?

Ha összegyűjtenék nektek évente fél millió Forintot csak a reggeli vásárlásából vajon arra is azt mondanátok, hogy nem kell, mert annyira kevés pénz, hogy nem érdemes érte vállalni a macerát? A sétát?

Sírtok, ríttok, hogy erre sincs pénz, arra sincs pénz. És ha meg kell érte mozdulni? Megmozdultok?

Évi fél millió forintért megmozdultok? Ennyiért már érdemes elmondani a barátnőtöknek, hogy ott vásároljon, ahol pénzt kap a vásárlásaiért?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://penzfa.blog.hu/api/trackback/id/tr201417265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmár 2009.11.02. 17:29:49

Régen beszéltünk, hogy megy a meló?
Nemrég olvastam a HVG-ben egy gyanakvó írást.
Te, hogy vagy ezzel, töretlen a lelkesedésed és a hited az üzletben?
Még mindig fokozódó aggodalommal figyelem a dolgokat. A barátaim a befizetett 2x 500.000 ft-ból még a töredékét látták viszont.
Léptetik be az új tagokat.

Pénzfa 2009.11.02. 17:50:52

@Kalmár: Szia Kalmár!

Én is olvastam a HVG-s cikket. Az újságírókkal egy bajom volt mindig is. Akkor is ők az igazság bajnokai, ha nem látják át a folyamatokat, vagy nem pontos a helyzetkép, amit leírnak. Ezt csak azért írtam, mert 15 év újságírás van mögöttem. Úgyhogy tudom miről beszélek. :)

Figyeld nyugodtan a dolgokat. Aztán lassan majd nyugodj meg. Az SC ugyanazt csinálja egyik szinten, mint a CBA. A beszerzést teszi olcsóbbá.
Mivel sokan vásárolnak egy viszonylag zárt körben, megnő a forgalom. Ebből a megnövekedett forgalomból adnak visszatérítést a kereskedők.

Ha az ismerőseid csak a jogokban tudnak gondolkodni, nem jósolok nekik hosszú dicsőséges menetet.

Ez egy vásárlásra kitalált történet - alapjáraton. Mi több, beszerzésre kitalált történet.

Ha nem lesz nagy volumenű beszerzés az ismerőseid mögött, nem fogják sokáig pörgetni tudni a jogokat.
Az egész lényege ugyanis, a vásárlás. A nagy tömegű vásárlásból lehet hosszú távon kedvezményeket kigazdálkodni.

Megy a meló, de én fő állásban nem ezt csinálom.

Kalmár 2009.11.04. 10:13:36

Kicsit meglep amit írsz.
Teljesen a jogokra épülőnek tűnt a bemutatón.
Ráadásul az előadó, aki a saját bevallása szerint havi 4 millót keres ebből, a fölötte lévő pedig 50 -et, kifejezetten forszírozta a befizetéseket.
Nyilván, mint mindenhol, itt is különbözőek az emberek. Félek, hogy sokan erre utazva, a vásárlási oldalt jelentéktelenné téve, sima piramist építenek, az meg felboríthatja az egészet.
Én már kölyökként is boltban nőttem fel, és mindig is kereskedtem, talán emiatt is gyanakszom az alternatív üzletágakra.

Szóval újságíró vagy? Érezni is lehetett, hogy jól forgatod a szót. További szép napot neked.

Pénzfa 2009.11.04. 20:19:00

Szia Kalmár!

Aki nem látja át teljesen az SC működését, az rövid távon csak a jogokat látja.

Jogok 2 módon lesznek. Vagy foglalózol, vagy vásárolsz.

És itt a csavar!

Hosszú távon úgy lesznek jogok, ha vagy- helyett és-t csinálsz!

Vagyis vásárolsz és ha akarsz foglalózol. Ha nem vásárolsz, meghal az egész.

Igen, mint mindenhol, itt is különbözőek az emberek. De nem tudják jelentéktelenné tenni a vásárlást, mert az mozgatja -hosszú távon- az egész rendszert!

Ez nem alternatív üzletág. Sokan józan paraszti ésszel gondolkodva is megszervezik ezt kicsiben. Pl. több cég összeáll, és közösen szerzi be az áruját. A nagy tömegű vásárlás miatt extra kedvezményt kap.

Ennek is ez az alapja.

Már nem vagyok újságíró. Csak nagy ritkán írok cikkeket. Évek óta fejvadász vagyok. :)

Köszönöm az elismerésed.

Neked is jókedvet!
süti beállítások módosítása